Onze dirigent

Anja van Lierop uit Bladel is onze huidige dirigent. Anja is zangeres, zangcoach en dirigent bij diverse koren. Wil je meer over haar weten, kijk dan op haar site www.anjazingt.nl

 
Over ons

Historie


Koor Klein Akkoord is opgericht in 1974 door Henk Jansen, een leraar van de lagere school in Lage Mierde. In eerste instantie bestond het koor uit kinderen die de lagere school bezochten, aangevuld met enkele leden die naar het voorgezet onderwijs gingen. Toen was het nog een jongerenkoor en die naam dekte destijds ook helemaal de lading.
Gelukkig konden we op een gegeven moment constateren dat er onder onze leden weinig verloop was en dat de gemiddelde leeftijd met de jaren steeg. Daarom is na een aantal jaren het besluit genomen om ons voortaan niet meer als jongerenkoor maar als koor te presenteren bij optredens.

 

Huidige situatie


Momenteel hebben we 42 zingende leden. Onze huidige dirigent is Anja van Lierop en we worden op piano begeleid door Susan Geevers. Voorheen verzorgde ons koor de muzikale omlijsting van de H. Mis in Lage Mierde. Tegenwoordig worden er optredens gegeven in o.a. de bejaardentehuizen in Lage Mierde en Bladel, het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en Donksbergen in Duizel. Daarnaast hebben we één keer in de twee jaar een complete avondvullende show, soms met een gastopreden van een ander koor, dat zeker de moeite waard is. Het repertoire dat daarbij ten gehore wordt gebracht, varieert van Gospel tot zeer gevarieerde pop muziek.
 

 
Onze leden
Sopranen

Petra Teurlings

​Ria van de Borne

​Chantal Brouwer

​Marga van Dongen

​Jo de Graaf

​Koos Janssen

​Griet Kokken

​Leida Kokken

​Jacqueline Roymans

​Plony van Strijdhoven

​Elle Vosters

​Astrid Wouters

Thea Vromans

Carolien van Limpt

​Hennie Beekmans

Bassen

Gust Gijbels

Paul Vosters

Harry Verhoeven

Peter Kokken

Jacq Meeuws

René Bartels

Alten

Jeanne Adams

Judith Berkel

Lian Boerboom

Femke van Dongen

Janny Feyaerts-van Deursen

Adriëlle Gijbels

Marleen Hendrikx

Tonny Huijben

Annemieke de Koning

Jaan Paridaans

Heidi Schots

Karin Verbaanderd

Miriam Bartels

Leanne Kokken

Tenoren

Anja Bressers

José Hermans

Ell Roest

Marleen Smits

Gerard Bressers

Johan Laureijs

 
Sheet Music